8 januari - Maktens möjligheter

Israeler slaktar, misshandlar människor och bedriver övriga beskjutningar i massartade antal. I självförsvar. Samtidigt fixar ryssen en extrem kyla i husen nere på Balkan. Människor med vapen och makt får aldrig nog.

Det är inte konstigt att det råder ständig oro i det forna Palestina. Krig har blivit en vana för människorna. Barn växer upp i ett liv av historier och rykten som smutskastar motståndaren. Ungdomar växer upp i ett liv av krigiska utbildningar som ska användas i framtida drabbningar. Vuxna växer upp i ett liv av att försöka få sig och sina släktingar att överleva.  Under all deras ilska hittas osäkerheten, rädslan, sorgen.

Vem var det som började? Lika mycket fakta som förgätna historier om världens eventuella uppkomst ur det tomma intet finns det ingen direkt sanning.

Rysslands manöver skapar minusgrader öster om väst. Inomhus. I tron om att grannlandet Ukraina skulle ha snott en stor mängd gas har de valt att stänga ner tillförseln varan Självklart drabbar detta mest de oskyldiga medborgarna i det nämnda landet och de mindre sådana i närheten.

Början till ett nytt kallt krig? Bortsett från den bokstavliga innebörden tror jag, till skillnad från vapenkramare och fördomsfulla moderater, att det är enbart skitsnack. Motiven finns helt enkelt inte.

Dan Andersson

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0