080930 - Klassindelning är godis hos konservativa

Ett påstående jag dock inte kunde dela med föredragshållaren i föregående inlägg var då han valde att likna kommunismen vid den så fruktade kristendomen. Det var vågat må jag säga. Självklart stämmer det inte. Maktindelning existerar helt enkelt inte i den socialistiska ideologin. Jag skulle snarare proklamera att dessa två parter är inget annat än varandras motpoler.

Säg den präst vilken beger sig vara likvärdigt ställd med sina åhörare. Det behövs ingen betänketid eftersom dessa anses ha en närmare kontakt med deras gud än religionens övriga utövare. För att inte tala om påven. Denne verkar vara större och mäktigare än mannen ovanför molnen någonsin skulle kunna vara i katolikernas ögon.

Religiösa rackare brukar ha för vana att rösta mörkblått då de konservativa partierna använder sig av denna kalla färg. Den konservativa tron handlar helt enkelt om ett ursprung. En etnicitet du inte kan komma ifrån. Är du född till något ska du så förbli och därefter bli behandlad som du en gång skapades. Är du född på andra sidan stan av en familj med taskig ekonomi skall du alltså inte ha samma rättigheter som den turligt skapta i motsatt väderstreck.

Inom socialismen talas det inte om något orginal. Detta just av den enkla anledningen att du inte väljer din skepnad och din person. Det är något vi inte kan ro för. Därför ska du inte behöva straffas för det genom orättvis behandling i samhället. Alla är välkomna och alla ska få vara med!

Dan Andersson

Kommentarer
Postat av: Alex

I teorin är kristendomen och kommunismen väldigt olika. I praktiken verkar de dock ganska lika. Samma ledardyrkan. Samma kollektivet-framför-individen-mentalitet. Samma intolerans mot oliktänkande. Och ja, Påven tror sig knappast vara jämbördig med gemene man, men hur tror du Stalin kände sig gentemot dem han skickade till Sibirien?

2008-10-01 @ 23:22:13
URL: http://alexanderjk.blogg.se/
Postat av: Danne

Nja.Egentligen har kommunismen ingen som helst ledardyrkan. Ideologin tar upp den stora massan och utan någon gudsliknande gubbe i fronten.Sorgligt nog är alla kommunistiska länder diktaturer. Att t ex Kina kallas kommunistiskt är det största skämtet. Finns inget land som är så kapitalistiskt som Kina.Samma gäller Sovjetunionen. Jag skulle inte kalla Stalin för en kommunist så som han ställde till skiten i landet.Det är svårt det där.

2008-10-02 @ 16:03:01
URL: http://dannemanne.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0