080924 - Det ska böjas i tid

Det var en trött undertecknad som i skolans föreläsningssal satt och lyssnade på en av kommunens två syv-konsulenter. Den sistnämnda berättade vad vi elever i gymnasiet kan ha för möjligheter att eventuellet komplettera eller läsa vidare på centrum vux. Det gick dock inte att sova. Jag blev tillslut väldigt upprörd över de regler som numera råder kring vidare studier för oss ungdomar. Att vi lever under en blå regering har börjat visa sig ännu mera i vardagen och nu även kring skolan.

Borgerlig politik. Orättvis politik. Noll jämställdhet. Något illa omtyckt har, paradoxalt nog likt det kära barnet, flertalet namn. Det hela går helt enkelt ut på att elever som har svårt för ämnen och vill förbättra sig efter sina tre år på gymnasieskolan senare kommer bli hanterade som en andrahandsprioritet. Det gäller alltså att pga sin bristande förmåga på vissa områden stå för den och inte kunna läsa vidare på det man tycker allra mest om. Värdelöst.

Att högstadiet är den jobbigaste perioden hos många brukar vara allmänt känt. Man blir där bl a tilldelad betyg för första gången. Året därefter är det dags att välja vilket program man vill spendera sina nästkommande år inom. Detta val vill och har regeringen genomfört till sitt livs viktigaste sådana. Vem i helvete vet vad man vill syssla med för resten av sitt liv vid 15-16 års ålder?

Då man ångrat sitt val har det varit guld värt att komvux funnits. De har länge kunnat erbjuda oss osäkra om en ny chans i livet. Numera blir samma osäkra människor vid sitt nya val blivit lagd i den andra högen av ansökningar. Kanske kommer de rent utav inte in på sitt drömyrke? Allt för den eländiga tiden under årskurs 7-9.

Dan Andersson

Kommentarer
Postat av: Karin

det "roliga" med nya systemet är ju också att om man nu skulle valt en utbildningsväg som inte leder till några jobb, blir det svårt att byta till en utbildning där det finns jobb. Eftersom regeringen t ex förespråkar att man ska flytta dit det finns jobb, känns den nya reformen lite motsägelsefull.Håller med dig. Att 15-åringar ska göra så livsavgörande val är sjuk!

2008-09-24 @ 19:30:52
URL: http://lararinnansdotter.blogg.se/
Postat av: Felix

Vilka idioter. Hur hög kompetensgräns ska man behöva sätta för att ledamöter ska få komma in i riksdagen?

Vi behöver tydligen skärpa dem. Speciellt nu när sverigedemokraterna är påväg in.

Folk blir mer och mer själviska ju mer de umgås med självupptagna individer.

Detta ämne borde tas upp mer. Vi borde diskutera dessa faktum oftare, det är nämligen inte många som förstår att alla inte VILL tävla mot varandra i det ekonomiska racet. Det finns faktiskt de som inte ens har nån jävla aning om vad de vill. Därför HADE vi komvux, just för att ge människor en andra chans.Dan

Detta kräver åtgärder.

2008-09-27 @ 22:46:39
URL: http://LeftyTotalMassConfusion.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0