081008 - Abdikera

Jag kunde inte förmå mig att ha en längre semester från skrivandet av att skriva mina starka åsikter för den en rättvisa som inte genomförs just nu i Sverige. Orättvisan som präglar oss vanliga människor just nu sägs vara en av de första stora konsekvenserna till den så kallade finanskrisen vilken skapats av oprofessionella och klantigt ansvariga amerikanare.

Volvo Personvagnar i Torshälla förväntas varsla upp emot tre tusen arbetare från den stora fabrik som innan detta ger inte mindre än tjugofemtusen människor arbete. Detta görs i fruktan av att företaget helt enkelt ska förlora det alla högsta cheferna lever för - pengar och konkurrens.

Den rejäla hop med oskyldiga arbetare vilka inte bidragit till att situationen ser ut som den gör i dagsläget kan om ett par dagar få reda på att de inte längre är behövda på deras jobb. Det är föräldrar som precis får sina liv att gå ihop då deras barn ska få en plats i den hårda värld vi lever i. Det är ensamstående som driver en familj på en kärv ekonomi . De är ungdomar som nyss utexaminerats från sina gymnasieprogram och precis flyttat in i sin nya lägenhet med en skyhög månadshyra. Det är dessa som drabbas. De drabbas hårt och skoningslöst.

Det finns de människor som trots detta kommer att sova gott resterande nätter av deras liv. De som fattat besluten. Dessa har en säker plats i en av de sponsrade kostymer de bär. Dessa har en månadslön utöver det vanliga. Dessa är gubbar med en enorm makt.

Varför inte klippa av allra längst upp i hirarkin när det börjar krisa? Varför inte låta en högt uppsatt och girig människa i sina gråa år få lämna sin post? Det torde vara uppenbart att detta innebär mer rättvisa än att låta det kommande varslet att gå igenom.

Dan Andersson

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0