081016 - Bakom varje dödsskjutning

Länder. Folkgrupper. Religioner. Dessa parter har sedan tidernas begynnelse legat i luven på varandra. I den stora och gigantiska sandlådan jag väljer att kalla vår planet har maktlystna rackare tävlat om vem som kan slå den ena hårdast med sin färgglada spade. Till följd av denna materiella och fysiska utplåning har all världens konflikter sällan blivit annat än ändlösa.

Jag hatar krig. Det gör inte landet jag lever i. Sverige kan dock i viss mån uppfattas som en fredlig stat då det var två hundra år sedan svenska trupper slog ihjäl norrmannen en gång för alla. Inte konstigt att våran högt graderade gubbe inom det militära suktar efter krig mot det påhittade hjärnspöket bakom länderna i öster. Hans jobb är ju trots allt att skicka iväg de numera frivilligt värnpliktiga tonåringarna till en lika frivillig slakt inför fiendens artilleri. Jag tycker dock att han ska sikta på att kasta in sin oanvända handduk för alltid. Vad gör landet i övrigt åt sin längtan att ingå i alla dessa slagsmål runt om i världen?

Rent formellt har Sverige inte deltagit krigiskt i guds namn på ett par hundra år. Det som dock sker i sju av våra enormt många industrier är tillverkning av det som gör oss människor till ondskefulla monster – vapen.

I Eskilstuna skapas vårat mest spridda föremål inom krigsindustrin. Ironiskt nog är det döpt efter våran oförtjänta och nu sittande monark. Granatgeväret Carl Gustav. Detta säljs med glädje till George W Bush och sina undersåtar då de utför sitt, eget utnämnda, rättfärdigande krig mot terrorismen i mellanöstern. I samma fabrik görs även ett så kallat pansarvärnsvapen med förkortningen AT4. Även detta dödsfarliga föremål har fått samma kund under samma krig.  Nedan finns en länk som visar dig hur det kan ställa till med för helvete.

Trots att vi kommit överens om riktlinjer huruvida vi inte ska sälja skit som detta till krigförande länder händer det i alla fall. Vi tjänar ju trots allt pengar på det. Då är det tydligen okej. Att det högsta skiktet av klasser lever för pengar är ingen nyhet men vi som övriga invånare i Sverige har även vi ett ansvar. Hur kan vi låta det ske?

Tänka sig hur det är för länder vilka ingår i världens nu största och ohotade terrororganisation – NATO. I de intet ont anade länder med klassklyftor så stora som elefanter köps det säkerligen vapen hej villt i affärer som gränsar till ens dagliga matvarubutik. Låt inte detta bli en vana och verklighet i Sverige!

Vägra krigshandling. Vägra vapentillverkning.

En stolt amerikan visar mördaren i sig:
http://www.youtube.com/watch?v=kL-sfhsSPPU

Dan Andersson

Kommentarer
Postat av: Johanna

Det är inte vapnen som gör oss "onda", men de ger oss möjligheten att utföra ondskefulla dåd som eventuellt lurar i våra hjärnor.

2008-12-03 @ 22:02:04

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0