081014 - Förstörd prototyp

En så kallad mysfaktor översteg det normala då det även denna kväll var möjligt att få se och ta del av en politisk debatt via vår statliga kanal. Kampen stod denna gång mellan de två högsta hönsen till partiledare. Mona Sahlin och Fredrik Reinfeldt. Rött mot blått. Rättvisa mot orättvisa.

Sjävklart ville även det politiska oraklet tillika programledaren K-G Bergström få ur de två hur de ser på den ekonomiska krisen. Jag hatar att höra insnöade politiker rabbla obegripligt skyhöga siffror tagna från ingenstans som de sedan ska slåss om i diverse konversationer med varandra. Sådant var det gott om.

Jag hatar även att höra vår statsministers eviga tjat om sin rädsla för införandet av högre skatter. Lika lite som gubben vet om hur den svenska modellen fungerar verkar denne inte begripa sig på innebörden av att driva välfärd genom att alla invånare i landet ska vara med och delta i en gemensam fördelning av varandras pengar.

Den svenska modellens grund handlar just om att vi ska hjälpa varandra. För att alla ska kunna få bästa möjliga  livssituation bör alla vara med och lämna en slant i den stora gryta vi sedan ska fördela rättvist till bäst behövande. Till följd av detta system kan vi ha en offentlig vård vilken är anpassad efter behov - inte efter plånbok. Står du  dessutom utan arbete mot din vilja är du inte helt utelämnad då du ska kunna vara värd att ta ut en välförtjänt a-kassa.

Numera är de nämnda konsekvenserna av våra tidigt införda och rättvisa reformer raserade. Fragmenten existerar en aning men de är tämligen döende allihopa. Varför? Våran regering fixar detta. Det är antagligen endast en fråga om tid innan de blåklädda tomtarna på loftet vill lägga fram en reform om att förändra den nu icke existerande välfärden till den amerikanska modellen.

Det samhälle som arbetarrörelsen en gång byggde upp till allas bästa finns inte   - bara arkiverade i  våra historieböcker. Det finns dock de som är överens om att arbeta sig igenom detta och därefter driva frågan vidare. Det  är ett stort steg för ett land och en värld som ska drivas på allas villkor. Det är upp till oss och ni övriga om hur  människans framtid ska se ut.

Rättvisa kan enbart skapas genom organisering.

Dan Andersson

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0