081011 - Hajar fångar fisk på djupt vatten

De två stora och efterlängtade konserterna till det största australienska hårdrocksbandets konserter i Stockholm såldes idag slut på snabbast möjliga tid. Turligt nog är undertecknad inget speciellt fan av lirarna med det välkända namnet och behövde därför inte sitta stressad och oroad i tron om att bli utan en eventuellt kommande upplevelse.

Neutral som jag kikade jag genast in på våran största köp- och säljmarknad samt den namnkunnigaste internetsidan. Senast inkomna ting till salu var mycket riktigt ett stort gäng av nypressade och färskt införskaffade inträdespapper till redan nämnda konserter. Samtliga till ett otroligt högt och oöverkomligt pris för en vanligt dödlig människa som de flesta faktiskt är. Det är inte ovanligt att summan överskrider det tredubbla. Vilka står bakom det här?

Det ska till någon naiv persons snälla tankar till att tro något gott om folket som ligger bakom annonserna på de omtalade sidorna. Är det inte folk i behov av att tjäna pengar på ett fult sätt brukar det handla om i synnerhet ett större företag som livnär sig på samma sak av samma principskäl.  Jag hatar er alla!

Detta händer samtidigt som jag läser ledsna och besvikna fans i diverse forum vid samma tid. Dessa ska ha gett upp kampen om de åtråvärda biljetterna för att istället planera sitt köp i form av ett andrahandigt sådant. De har inget annat val än att vända sig till de giriga människorna som köpt upp en hel drös av, för dem, inte värdefulla biljetter till ett populärt evenemang.

Det är förfärligt att detta ska få gå igenom helt lagligt i Sverige. För ovanlighetens skull har vi i detta sammanhang vårat lilla grannland strax i söder att se upp till. I Danmark är det olagligt att föra så kallad marknad på den stora svarta börsen. Visst kan det förekomma enstaka privatpersoner som trots paragrafen i lagboken överskrider gränsen. Men de etablerade företag som nu genom sina hemsidor skryter om deras framgångar då de kränker den allra mest hängivna publiken kommer knappast att lysa med sin frånvaro.

Få stopp på svartabörshandeln! Gör det olagligt!

Dan Andersson

Kommentarer
Postat av: Biljett-Bella

Danne, du verkar tro att alla dessa biljetter skulle komma vanligt folk tillhanda om inte dessa handlare fanns? Nej, de skulle hamna hos speciellt utvalda personer som företag väljer att smörja! Personer som kanske inte ens är riktiga fans... (Dessa företag är t ex sponsorer, storföretag som bjuder kunder och finansföretag som erbjuder s.k. concièrgetjänster.)I Sovjet och DDR stod folk och köade till affärerna i flera dagar för allt från bröd till radioapparater - ändå existerade svarta börshandel! Politiker och andra höjdare fick alltid tag på grejer ändå. Därför tveksamt om "vänstermodellen" är så mycket bättre...

2008-10-20 @ 12:56:42
Postat av: Danne

Huvudsaken med att olagliggöra den organiserade svartabörshandeln har att göra med era skyhöga priser. Givetvis vill ni, precis som kapitalismen innebär, att efterfrågan ska styra. Allt för att tjäna en extrem och oförtjänt stor summa pengar.Att ni skulle fungera som någon slags räddare i nöden för att inte speciellt utvalda personer skulle köpa är bara trams. Pengar är eran drivkraft, inget annat.Svartabörshandeln må vara väldigt svår att stoppa hos de privatpersoner som kränger plåtar i spalterna på Blocket och Tradera. Men att få bort er företag som lever på andras otur är en rimlig möjlighet.Vill även tillägga att jag dessutom inte hyllar Sovjetunionens diktatur.

2008-10-20 @ 17:37:39
URL: http://dannemanne.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0