081009 - En blandning av rött och grönt

Nu är det ett faktum. Det har nu bestämts att miljömupparna i våran riksdag kommer att skaka socaldemokratiska händer de kommande tolv åren. Detta klargjordes igår. Kritiken kommer från vänster. De glada och nöjda minerna kommer från höger.

Socialdemokraternas framtida samarbete med Miljöpartiet innebär att de stänger ute Vänsterpartiet som tveklöst är det enda parti i riksdagen som står för sina åsikter. De har varken blivit socialdemokratiskt blåa eller flummigt gröna. De är vänster. Istället vill det medelklassvänliga, så kallade, arbetarpartiet bli mera naturmedvetna och enbart få ett stödparti till deras förmodliga vinst vid nästa val. Kommer det att räcka?

De nämnda minerna kommer att utföras av bland annat en tunnhårig Alfons Åberg. Fredrik Reinfeldt kan nu slipa på argumentationer i kommande debatter som väntar inför nästa års val. Argumentationer som med enkelhet kan slå ner den splittrade oppositionen. De har deras oenighet att spela med. Ett motstånd som inte är överens är inget motstånd.

Det luktar även gröt. En slags salig blandning av en jävla massa tankar och ideologier kan komma att ge oss väljare otydliga besked när vi ska bestämma oss för hur vi ska rösta. Ge sveriges medborgare ett klart och tydligt vänsteralternativ istället för något hämtat ur den oförorenade luft vi lever i.

Vänsterpartiet är klara och tydliga med att de inte kommer att stödja denna förutspådda regering med Mona Sahlin i högsta position. Det gör de rätt i. De vågar stå emot något som redan på förhand ser ut att inte hålla i en hel mandatperiod. Frågan är om de ens når dit utan Lars Ohly med kamrater.

Dan Andersson

Kommentarer
Postat av: Felix

Trots att jag tycker att Lars Ohly är en av sveriges politiks största tomtenissar så håller jag med dig på varje punkt.

Har alla förlorat det folkliga vettet när det gäller att stå för det man tycker och sedan göra det man lovat? Är det svårt att förtså att moderater inte vill oss vanliga, dödliga något gott?

Jag kan inte leva med en skattesänkning om jag inte eens har en bostad. Vad ska vi med Bryssel till när vi inte ens kan ta hand om Sverige?

Postat av: Johannes

Bra skrivet! (s) är ett mer eller mindre borgelrigt parti som syns som tydligast nu när man fryser ut (v) vilket kanske är det bästa för om man vill samarbeta med (s) så krävs de ju att man anpassar sig (ger upp stora delar av vänsterpolitiken), vilket Ohly glädjande nog inte har lust med iaf inte för tillfället,det kan såklart bara vara snack men jag hoppas de ligger nåt i det. Jag tänker inte lägga min röst på (v) i valet om man samarbetar med (s) och (mp) och anpassar sig till en borgerlig politik light som dessa två partier har tänkt att föra. Somsagt så gör Ohly och (v) helt rätt även om jag är rädd öfr att ett samarbete kommer nås tillslut.

2008-10-10 @ 15:44:03
URL: http://hannes2.blogg.se/
Postat av: Danne

Felix: Jag hoppas du blandade ihop Reinfeldt och Ohly när du skrev kommentaren ;)

2008-10-10 @ 18:19:43
URL: http://dannemanne.blogg.se/
Postat av: Ester

svar: Fast resultatet av undersökningen (staplarna) kommer ju upp efter att man röstat..

2008-10-13 @ 20:04:26
URL: http://metrobloggen.se/ester

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0