080625 - Riksdagen som såg rött men tänkte blått


Fotnot: fotograf okänd


Jag törs inte vara utanför att inte ha uttalat mig i något så omtalat som det kapitlet Sveriges Riksdag fick tillåtelse att skriva till i våran redan decimetertjocka lagbok. Bättre sent än aldrig brukar vara en lämplig klyscha i dessa sammanhang.

Något förvånad blir man då de allierade blåmesarna gått samman för att slå igenom ett förslag vilket går ut på att genom tekniska medel kunna kontrollera rikets invånare. Den enade gemenskapen av rödklädda såg då sin chans att gå emot den idé som präglat den numera allt svartmålade historien från öster.

Dessa maktinnehavare tog alltså tillfället i akt att gå emot sin största hjärtefråga. Den fråga som gång på gång poängteras då de ska försöka få med sig intet ont anade tonåringar till ungdomarnas nästkommande och första riksdagsval.


Att frihet är en nödvändighet för ens personliga utveckling skrev självaste Karl Marx och hans kumpan Freidrich Engels i det manifest vilket bör vara välkänt vid det här laget. De filosofiska tankar om hur ett samhälle skulle formas och styras ledde paradoxalt nog till diverse diktaturers uppkomst. Tyvärr är den läsvärda texten därför ytterst smutskastad då högerextremister gärna uttalar sig om att händelserna under röd fana tillförde elakare saker än vad Nazityskland fick gå igenom. Självklart är detta en smaksak huruvida det är okej att förena sitt nyss påhittade folk under en första plats på en nyfödd världsranking.


Jag är dock säker på att människan tagit lärdom av diktaturens konsekvenser och inte låter detta gå överstyr då den tidigare frihetskämpande regeringen fick sin vilja igenom.


Att frihet är en nödvändighet betonar även vår statsministers moderata samlingsparti. Hur går detta ihop? Många tror att det hela bör vara en fråga de röda nejlikorna strider för. Då jag som intresserad läste mig in i vad som komma skulle fann jag vad jag sökte efter.


Vårat försvar är på väg att försvinna. De ser numera ingen anledning i att låta unga män genomgå en bortkastad sysselsättning under sina första år som gymnasieutbildad. Den könsdiskriminerande bortsorteringen av landets ungdomar har därför minskat drastiskt med åren. Hur man nu ska försvara landet mot fiender som inte existerat sedan ett par hundra år tillbaka funderar säkert många på i detta nu. Någon kom då på den perfekta idén att istället övervaka landets telefontrafik och mailkonversationer vi har med utlandet. Detta för att försvara oss mot vad som av någon anledning skulle ge sig på Sverige i våran harmlösa tillvaro.


Nog må detta med dagens mått mätt vara ett bättre alternativ än vad landets militär i alla tider förberedett sig på. Sammandrabbningar där kyrkans åsikter i välkända konservativa banor avgör vilka oskyldiga människor som ska skjutas ned med den senaste vapentekniken kan vi vara utan. Dessa tankar borde tillhöra vårat förflutna.


Jag är helt säker på att jag inte utgör något större hot mot landets existens och bör därför inte vara rädd. Ändå funderar man kring vad detta kan ge med sig. Den stora frågan är om detta är ett steg mot att våran yttrandefrihet är hotad.


Vad innebär detta för framtiden? Kan det komma att sällskapas av liknande regler i Sveriges Rikes Lagar? Vad händer då med oss invånare som trots allt lever under de finklädda stofilerna i huvudstaden?




  D a n n e  A n d e r s s o n  -  ä r  o f t a  e f t e r t ä n k s a m

Kommentarer
Postat av: Sandra

Om man är så orolig för hur vi ska kunna försvara oss vid en eventuell attack finns ju ett väldigt lämpligt och tryggt alternativ som endast kräver att Sverige har en insatsstyrka av den kapacitet som de har idag: NATO

2008-06-30 @ 23:08:14
Postat av: Danne

Som sagt finns rädslan enbart hos de tillfälliga maktinnehavarna. Paranoida som de är letar de febrilt efter en större pakt där de kan slåss mot vapen med vapen.



Vadå motsägelsefullt?

2008-07-01 @ 23:30:56
URL: http://dannemanne.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0