7 december - Koalition

De har bestämt sig. Även Lars Ohly med sitt vänsterorienterade parti ska få ingå den regering som troligen kommer att bildas efter nästa val. Ett historiskt beslut.

För första gången låter alltså Socialdemokraterna dela på makten tillsammans med sina två betjänter, Miljöpartiet och Vänsterpartiet. Trädkramarna torde vara de absolut nöjdaste kring sammanslagningen. De brukar garva sig glada åt det mesta om de så bara kommer att få sopa mattan. Jag är dock fundersam till vad detta kan innebära för vårat enda kvarvarande  och någorlunda socialistiska parti i sveriges riksdag.

Ett smart drag de gjort är att inte gå till val med ett gemensamt manifest. Tack. En utveckling till ett indirekt tvåpartisystem är ej att önska. Grötpolitik är det sista jag vill ha i dagens Sverige. Den patenten kan jänkarna behålla.

Dan Andersson

Kommentarer
Postat av: Buddha

Med tanke på hur svårt det var och hur lång tid det tog för vänsterpartiet att ens få komma med i sammanslagningen så tror jag personligen att det är Mr. Ohly som är mest lättad.2008-12-07 @ 20:14:21
Postat av: Alex

Inte oväntat, men jag har väldigt svårt att se hur här det skulle kunna funka. Risken är väldigt stor att V blir vänsteralliansens motsvarighet till Kd, som i princip blivit överkörda i sina viktigaste frågor.

2008-12-08 @ 02:14:45
URL: http://alexanderjk.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0