23 december - Dan före Dan

Påven höll idag sitt årliga jultal. Enligt en pålitlig källa ska han ha talat illa om homosexuella. Inte helt oväntat, men var det nödvändigt? Att kristna, överlag katoliker, hyser en stor rädsla för vardagen vet vi alla. Verkligheten vi vanliga människor börjat skåda alldeles för sent lär bli allmänt vedertagen för pryda påvar i nästa årtusende. Var så säker. Ord om skräcken står bl a i följande liberalt skrivna artikel: http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=3561&a=867235

Jag har hört att en viss Silvia har fyllt pensionär denna dag. Hon kan numera inneha titeln med ett extra gott samvete. Antar att hon nu kommer luta sig gott tillbaka i stolen för ännu en upplyftande omvandling då hon tycker om att leka kurragömma med ålderns tecken.

Årets roligaste artikel sågs nyligen på vår populäraste nätsajt. Ironi eller inte. Låt hoppas att Aftonbladet har humor. Annat vore sorgligt. I tre stora stycken skildrar de nämligen den stackars Jonas som inte fått hem sina dyrt beställda julklappar från nätet då han var för sent ute. Stackars. Dagens ungdoms I-landsproblem läses här: http://www.aftonbladet.se/nyheter/article4062751.ab

Dan Andersson

Kommentarer
Postat av: Alex

Angående påvens tal: det upphör aldrig att fascinera mig att EN MILJARD människor ger stor eller t.o.m absolut auktoritet till den där mossiga gamla dåren."- De tropiska regnskogarna förtjänar vårt skydd men människan, som varesle, förtjänar inget mindre, sa påven i talet där han också sa att guds skapelse måste respekteras."Ska vi kalla det en liknelse på lekskolenivå, eller vore det en förolämpning mot lekskolebarnen?Den där Aftonbladet-artikeln verkar du dock inte ha läst så noga. Det står ju klart och tydligt att fler än Jonas drabbats, och för sent ute verkar de inte ha varit eftersom Caroline i artikeln beställt sina saker 2-3 veckor innan julafton.

2008-12-24 @ 00:43:15
URL: http://alexanderjk.blogg.se/
Postat av: Danne

Alex: Jorå. Påven är läskig och jag antar att han knappast skriver sina egna tal. Det gör hans undersåtar åt honom.Överdrev naturligtvis och tycker att det inte alls var något att skriva en lång artikel om. Hur ofta skrivs det om de som inte alls får några julklappar och blir glada över det?

2008-12-24 @ 09:53:20
URL: http://dannemanne.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0