22 december - Samma gamla visa

Herr Obamas nya regering har presenterats till fullo så här lagom till julafton. Inte helt otippat gav listan få överaskningar för den inlästa. Merparten är dessutom uråldriga gubbar som alla säkerligen sjunger på sina sista verser på denna jord.

Killen lovade förändring, särskilt i försvarspolitiken. Okej. Vi vet alla att amerikas försvar existerar på annan ort, då de väljer att hitta sina fiender på plats. Inte lär det bli bättre när han låter när ministern, från föregående år, sitta kvar på sin post en alldeles för lång tid extra.

Dessutom ska han ha valt en ytterst konservativ (konstigt vore väl annars?) präst för den kristna cermonin som alltid infaller vid den sagolika kröningen. Traditionellt.

Dagarna fram till inflytten spenderar den omtalade, med familj, på paradisöarna i Hawaii. Flott ska det vara.

Dan Andersson

Kommentarer
Postat av: Alex

Trots att jag föredrog Obama framför McCain så kommer jag skratta mig fördärvad när hans smått fanatiska anhängare inser att han inte är någon frälsare, vilket kommer hända förr eller senare.

Problemen i USA (eller åtminstone det som vi europeer ser som problem) är allt för stora för att en man ska kunna göra något åt dem.Kommer han minska religionens roll? Nej varför skulle han göra det? Han är ju själv kristen. Kommer han ta ifrån amerikanerna deras vapen? Nej, det skulle leda till upplopp eller nåt ännu värre, och det vet han nog själv. Kommer han göra nåt åt de lagar som Bush genomfört för att spionera på sitt eget folk? Inte så vitt jag vet. Och precis som Bush har han krig på agendan. Han har inte uteslutit militära medel mot Iran, och han har t.o.m talat om att gå in i Pakistan, vilket är snudd på skrattretande dårskap.

2008-12-23 @ 14:23:49
URL: http://alexanderjk.blogg.se/
Postat av: Danne

Äntligen någon till som anar ugglor i mossen! Allt är ju inte guld som glimmar ;)

2008-12-23 @ 20:52:29
URL: http://dannemanne.blogg.se/
Postat av: nikki

Hi Wuss-man! God jul, här är min julklapp till dig!

tss http://www.youtube.com/watch?v=Kw5oJoUYTb8

2008-12-23 @ 22:33:23

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0