080403 - Krönika: Vår

Det är inte utan anledning jag känner att våren är årstiden som ligger varmast om hjärtat. Bara känslan av att inte längre behöva frysa då man ger sig ut på gångturer de eftermiddagar som tidigare dominerats av nollgradig kyla bidrar till detta. Det är ju trots allt under våren man verkligen uppskattar värmen som då räddat en från den mera höstliknande vinter det varit de senaste åren. Då blomstertiden nalkas i skolorna bör man vara tämligen trött på värmen och den känsla som omfamnade det varma vädret finns därför inte kvar till årets längsta lov.

Även skolans avsaknad på utmanande och energikrävande skolarbeten visar på att det snart är dags att sjunga in sommaren. Därför är det inte utan anledning man kan unna sig all möjlig vila framöver och ta saker som de förtjänas att hanteras.

Vad som dessutom hamnar i tankarna då man känner nya väderformer är de minnen man har från förr gällande en ny årstid. Vilket då gav nya förutsättningar att fördriva större delen av sin fritid på. Då kretsade sysselsättningarna kring diverse aktiviteter utomhus som numera tyvärr lyser starkt med sin frånvaro. Mycket pga att ens ålder påverkat ens person och intressen. 

Det är istället dags att lägga extra krut på sin framtid gällande en alternativ karriär i ett eventuellt yrke. Istället för att glida omkring på gröna gräsmattor har skolan än mera tagit över och man har all anledning att tänka på sin framtid.

Nya krafter föds då man går mot ljusare tider - detta sker på våren.



Danne Andersson - då nostalgin flödar skrivs ett blogginlägg...

Kommentarer
Postat av: Tiny

EN FÖRTRÄFFLIG KRÖNIKA, HÖRREDU :D

2008-04-19 @ 21:22:24
URL: http://tinyz.blogg.se
Postat av: karin

det här ska jag maila min kära lillebror :)

2008-06-26 @ 16:51:07
URL: http://4ebloggen.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0